Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Articles on this Page

(showing articles 41 to 43 of 43)
(showing articles 41 to 43 of 43)

Channel Description:

Mad og drikke - for mænd

older | 1 | 2 | (Page 3)

  0 0

  Et par frisk limfjordshummere og et par 1 kg Tomahawk Ribeye steaks er faktisk det grundlæggende du skal have for at lave Den Ultimative Surf N Turf. Hvis du her i sommeren skal brænde lidt mere end dit normale budget af på en grillaften, så tillad mig at forføre dig... Det er 4 år siden, at jeg lavede Surf 'n' Turf første gang. Der blev næsten sat ild til loftet da jomfru-hummeren skulle flamberes, mest fordi Webmasteren lige smed en deciliter cognac på panden, som jeg så satte ild til. Heldigvis skal vi snart have skiftet loft, så de småforbrændte bjælker bliver udskiftet, faktisk lidt synd, da det var et skønt minde om en fantastisk aften.   [caption id="attachment_33247" align="alignright" width="670"]Hummeren Bent og Jørgen fra Limfjorden... Hummeren Bent og Jørgen fra Limfjorden...[/caption]   Nå, endnu engang bliver jeg faktisk nødt til, at rose Skagenfood lidt. Vores ven af huset og i øvrigt også kok på Skagenfood Jacob Dahl spurgte om vi ikke kunne bruge nogle af de her Tomahawk Ribeyes på et kilos penge til noget, fx en lille eat-off contest? Jeg tænkte at det kunne være federe, at lave Surf 'n' Turf igen, og da Jacob så forslog et par limfjordshummere som tilbehør, så var der ikke langt fra tanke til handling. Afsted med skidtet og gang i grillen!   [caption id="attachment_33258" align="alignright" width="670"]Ca. ½ meter kød... Ca. ½ meter kød...[/caption]   Jeg havde ikke fra starten bestemt mig til tilbehøret og vred min hjerne lidt. Da jeg havde flækket hummerne og stod med alle skallerne og de herlige rester kom det dog til mig - en kartoffelsalat lavet på hummermayo! Så var det store tilbehør i hvert fald på plads. Dertil valgte jeg, at lynstege og flambere hummer-stykkerne, som jeg serverede med brunet smør, bagte hasselnødder og jordskokke-chips - thats just how we roll!   [caption id="attachment_33250" align="alignright" width="670"]Perfekt! Perfekt![/caption]
  5.0 from 2 reviews
  Den Ultimative Surf N Turf
  Forfatter: 
  Forberedelsestid: 
  Tilberedningstid: 
  Total tid: 
  Antal personer: 4
   
  Ingredienser
  Hummer/Hummermayo
  • 2 frisk limfjordshummere og ja du kan i teorien også bruge andre - bare de er friske
  • ½ dl cognac
  • 2 dl vindruekerne olie
  • Olie til tegning
  • 1 tsk chili
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk citron saft
  • Brøndkarse til pynt
  • Salt/peber
  Kartoffelsalat med hummermayo
  • 600 g nye kartofler
  • 1 helt æg
  • 1 tsk vineddike
  • 1 tsk sennep
  • Saften fra ½ citron
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 lille budt bredbladdet persille
  • 1 lille rødløg
  • 10 cornichoner
  • 10 cherry tomater
  • Salt/peber
  Brunet smør
  • 100 gram smør
  Bagte hasselnødder
  • 100 g hasselnødder
  Jordskokke-chips
  • 5 jordskokker
  • 5 dl rapsolive
  • Salt/peber
  Tomahawk Ribeye
  • Tilhørende rub
  • Salt/peber
  • En motherfucker af en grill
  Tilberedning
  Hummer/Hummermayo
  1. Start med at vride halen af. Giv den nogle forsigtige bask med bagsiden af en tung kokkekniv. Nu kan du lirke og vride skjoldet forsigtigt af. Skær nu halen igennem på langs - ikke noget med at tvinge den for meget, for så brækker du musklen i halen.
  2. Fjern nu tarmstrengen.
  3. Så til klørene - vrid dem af og gør samme som med halen, giv den nogle forsigtige bask så du kan lirke skjoldet af. Det er noget værre pille arbejde og tager lidt tid, men vær tålmodig for resultatet venter forude. Gentag begge processer med hummer nr. 2.
  4. Nu finder du en stor gryde som du varmer om med 2 dl vindruekerne olie. Smid så skallerne og hovederne over og steg dem hurtigt af.
  5. Tilsæt salt og peber og skru op.
  6. Smid nu cognac på og sæt ild til skidtet - pas på dig selv og husk ikke under emhætten når den er tændt!
  7. Sku helt ned og lidt det små simre i ca. 10 minutter.
  8. Si nu olien fra - du burde have lidt mere end 1 dl nu. Det skal køle helt af og have samme temperatur som det æg du skal bruge til mayoen.
  9. Kort inden servering giver du hummerkødet en hurtig stegning.
  10. Varm en pande op til samme temperatur som helvedes flammer - smid olie og smør på, lad det bruse af og steg kødet hurtigt igennem.
  11. Tilsæt chili, citronsaft, salt og peber.
  Kartoffelsalat med hummermayo
  1. Sæt kartoflerne til kogning. Den perfekte kartoffel koges ved, at lade den koge i ca. 7-8 minutter og så lade den trække resten af tiden, altså det samme - men ikke mere!
  2. Lad dem køle af.
  3. Så det mayoen - Hæld æg, sennep, vineddike, salt og peber i en høj skål og tag din Bamix med den runde klinke med hul i og fyr den af. Tilsæt nu hummerolien i en tynd stråle imens du kører. Faktisk kan du også bare smide det hele i sammen, din Bamix skal nok samle det hele. Du kan med fordel stille dem på et vådt viskestykke, så den ikke snurrer rundt.
  4. Smag til med citron og evt. lidt mere salt og peber. Den skal have et "hummer-stempel" i smagen men det skal ikke være altoverskyggende.
  5. Hak nu resten af ingredienserne og rør det hele sammen til en herlige kartoffelsalat.
  6. Sæt den på køl.
  Brunet smør
  1. Varm smørret langsomt op til alt er smeltet. Så skruer du op til middelsvag varm og holder øje med det. Så snart det har bruset af og begynder at ligge stille er det faktisk klar. Du kan se at det på bunden af gryden begynder at blive mørkt. Det betyder du skal stoppe med det samme!
  2. Hæld det i en skål og lad det køle af til du skal bruge det.
  Jordskokke-chips
  Bagte hasselnødder
  1. Bag hasselnødderne på en bradepande i 1,5 timer ved 125 grader
  2. Rengør jordskokkerne og snit dem meget fint på et mandolinjern.
  3. Varm en tykbundet gryde op med olien til den syder når du sætter en tændstik derned.
  4. Smid nu jordskokkerne af flere omgange i olien og friter dem.
  5. De skal tage farve men ikke være gennembrune.
  6. Læg dem på papir og vent med at salte dem til servering.
  7. De kan godt laves om formiddagen og kan godt holde sig - men det bedste er at du laver dem lige inden, hvis du har muligheden.
  Tomahawk Ribeye
  1. Giv dem en omgang med den medfølgende rub eller lav evt. din egen.
  2. Læg dem på køl et par timer.
  3. Varm nu grillen op og svits køddet af på direkte varme i et par minutter.
  4. Herefter steger du dem på indirekte varme i ca. 6-7 minutter på hver side.
  5. Brug et stegetermometer og gå efter rød/medium.
  6. De kan være vanskelige at stege og rubben vil gerne branke lidt, men vær over grillen under hele processen, så skal det nok gå.
  7. Anretning og servering tager vi til sidst.
  [caption id="attachment_33251" align="alignright" width="670"]Vær forsigtig når du basker din hummer! Vær forsigtig når du basker din hummer![/caption] [caption id="attachment_33254" align="alignright" width="670"]Det kan være svært at pille hummeren i hele stykker... Det kan være svært at pille hummeren i hele stykker...[/caption] [caption id="attachment_33252" align="alignright" width="670"]Klar til hummerolien... Klar til hummerolien...[/caption] [caption id="attachment_33253" align="alignright" width="670"]Og så sætter du ild til skidtet... Og så sætter du ild til skidtet...[/caption] [caption id="attachment_33274" align="alignright" width="670"]Hummer-olie... Hummer-olie...[/caption] [caption id="attachment_33260" align="alignright" width="670"]Hummermayo, og ja jeg kom vist til at lave lidt i overkanten... Hummermayo, og ja jeg kom vist til at lave lidt i overkanten...[/caption] [caption id="attachment_33263" align="alignright" width="670"]Kartoffelsalat med hummermayo... Kartoffelsalat med hummermayo...[/caption]     Som jeg så tit siger, så kan du jo sagtens ændre på indhold lige så meget du ønsker. Kartoffelsalaten kan jo gøres mere simpel, som Webmasterens så fornemt viste det sidste år, hvor han lavede hans bud på den perfekte af slagsen

  Hvad drikker man til Surf N Turf?

  Ja den er svær, for vi har både kød og skåldyr, så det er jo en fremragende undskyldning for både at drikke hvid og rød til samme ret. Imens jeg stod og passede grillen fik jeg hentet lidt vin frem fra gemmerne. Hvidvinen er fra Kumeu River - en helt suveræn hvidvin, som sagtens kunne forveksles med stor hvid Bourgogne. Finewines.dk har haft dem i årevis og jeg købte en større parti hjem, som har ligget og hygget sig imens bl.a. Parker har fået øje på dem, og sendt masser af roser og point efter dem. Denne enkeltmarksvin fra Mate's Vineyard høster nemt 94-95+ fra Parker. Jeg mener, den koster omkring 280 kr.   [caption id="attachment_33261" align="alignright" width="670"]Kumeu Rivers enkeltmarksvin - vanvittig god vin til pengene... Kumeu Rivers enkeltmarksvin - vanvittig god vin til pengene...[/caption] [caption id="attachment_33266" align="alignright" width="670"]Der smages lige lidt undervejs... Der smages lige lidt undervejs...[/caption] Rødvin skulle der også til. Grunden til, at jeg hev denne Zinfandel Franz Hill fra USA frem var, at jeg vidste, at den for det første var helt moden og virkelig afrundet og nem at drikke. Alligevel har den noget kraft og frugt, som ville gå godt til vores Ribeye. Da jeg købte den var det til 200 kr. flasken hvilket er yderst rimeligt, så hvis du ser den til samme pris - også på finewines.dk - så slå til. Lige nu ligger den til 275 kr. [caption id="attachment_33262" align="alignright" width="670"]Lidt oversøisk Zinfandel... Lidt oversøisk Zinfandel...[/caption]

  Tilbage til vores hovedattraktion - Surf N Turf...

  De af jer som har fugt mine opskrifter længe ved godt, at jeg ikke er den store mester når det gælder anretninger, jeg er mere til at servere det "family-style", hvor det hele kommer ind på bordet på et stort fad, hvor folk så bare kan lange til. Det kommer vi til lige om lidt. Imens lige en kort kommentar til det brunede smør og jordskokke-chipsene. Begge dele kan laves om formiddagen, og varmes pænt op til om aftenen, når der skal spises, bare du husker ikke at salte chipsene før til sidst.   [caption id="attachment_33249" align="alignright" width="670"]In the making... In the making...[/caption] [caption id="attachment_33248" align="alignright" width="670"]Jordskokke-chips... Jordskokke-chips...[/caption] [caption id="attachment_33255" align="alignright" width="670"]Brunet smør... Brunet smør...[/caption] [caption id="attachment_33259" align="alignright" width="670"]Den medfølgende rub... Den medfølgende rub...[/caption] [caption id="attachment_33264" align="alignright" width="670"]På med kødet, pas på det ikke branker... På med kødet, pas på det ikke branker...[/caption] [caption id="attachment_33265" align="alignright" width="670"]I guder det smagte... I guder det smagte...[/caption] [caption id="attachment_33269" align="alignright" width="670"]It nearly done... It nearly done...[/caption] [caption id="attachment_33268" align="alignright" width="670"]Der ligger vel for ca. 600 kr. lækkerier her... Der ligger vel for ca. 600 kr. lækkerier her...[/caption] [caption id="attachment_33270" align="alignright" width="670"]Normalt pynter jeg ikke retterne, men lige her kom det over mig... Normalt pynter jeg ikke retterne, men lige her kom det over mig...[/caption] [caption id="attachment_33271" align="alignright" width="670"]Verdensklasse... Verdensklasse...[/caption] [caption id="attachment_33272" align="alignright" width="670"]Jeg elsker at servere mad sådan her... Jeg elsker at servere mad sådan her...[/caption] [caption id="attachment_33273" align="alignright" width="670"]Gastromænd spiser rødt kød... Gastromænd spiser rødt kød...[/caption] Du kan nok godt gætte, at det blev en stor succes. Kødet var enestående, og faktisk så lækkert, at jeg vil mene, at det er umuligt at ødelægge, så du skal ikke frygte at kaste dig ud i tilberedning af sådan en luns. Nogle tænker nok hvad prisen har været, og vi ligger på ca. 390 kr. pr. hummer og 309 kr. for Ribeyes. Vi var 4 voksne og der var mere end rigeligt - faktisk var der nok kød til 6 voksne, så er I nogle stykker er det mere end rimeligt. Har du findet grillen frem? Og hvad smider du typisk på den?!  

  0 0

  Jeg har fået en genial plan - genial siger jeg! Jeg har tit svært ved at finde en undskyldning for at åbne en fuldfed chardonnay, altså udover de sædvanlige undskyldninger med, at det er godt vejr, weekend, lille onsdag, lille torsdag, først på måneden og at ens bedre halvdel forlanger det. Nu kommer den bedste undskyldning så - fisk på grillen!  Selv om, at vi må kigge lidt længe efter sommeren så er det altså juni måned, og det betyder nye danske kartofler stuvet i fløde, fisk på grillen og ikke mindst kølig chardonnay. Lige pt. står jeg uden køkken så det betyder, at grillen bliver brugt flittigt. Jeg smækker faktisk bare et par pander derud og bruger den som komfur, jeg vil dog sige at varme fordelingen ikke er helt optimal, men det fungerer nogenlunde. Retten her er fra Skagenfood, som stort set alt vores fisk, men er lige blevet ændret lidt efter forholdene, helt simpel og back to basic, som jeg jo elsker. [caption id="attachment_33518" align="alignright" width="700"]Lidt øko-laks... Lidt øko-laks...[/caption] [caption id="attachment_33519" align="alignright" width="700"]Der skal ikke sparres på fløden her... Der skal ikke sparres på fløden her...[/caption] [caption id="attachment_33520" align="alignright" width="700"]Steg dem tørt og tilsæt oliven olien til sidst... Steg dem tørt og tilsæt oliven olien til sidst...[/caption]
  5.0 from 2 reviews
  Sommermad: Flødestuvede nye danske kartofler med stegt laks
  Forfatter: 
  Forberedelsestid: 
  Tilberedningstid: 
  Total tid: 
  Antal personer: 2
   
  Ingredienser
  • 2 stykker laks a 200 g - gerne økologisk hvis det er muligt
  • 1 bundt dansk aspages
  • 300 g nye danske kartofler, de skal måske bestilles
  • ¼ liter øko piske fløde
  • 1 lille skalotte løg
  • Smør/olie til stegning
  • Ekstra jomfru-oliven olie
  • Muskat nød
  • Citron (halver den og steg den på grillen)
  • Salt/peber
  Tilberedning
  1. Start med at sætte en kasserolle over med saltet vand, og der skal meget i, 5 spsk.
  2. Smid kartofler i og kog dem lige nøjagtig 5 minutter, sluk og lad dem trække samme tid.
  3. Giv laksen lidt salt og lad den trække indtil den skal steges.
  4. Skær kartoflerne ud i mindre stykker.
  5. Varm 2 pander op med olie og smør.
  6. Smid kartoflerne på den ene pande og lad dem stege et par minutter, til de får en lille skorpe.
  7. Hæld fløden over og skrue helt ned så det småsimrer.
  8. Efterfølgende smager du til med muskat, salt og peber.
  9. Steg nu laksen på skinsiden i ca. 5-6 minutter. Hvis du gerne vil have den helt stegt igennem, så sætter du låg over eller steger den på den anden side.
  10. Imens laksen steger knækker du dine asparges.
  11. Når laksen er færdig sætter du den til side og dækker den til.
  12. Find nu en tør pande og steg aspargesene i 3 minutter til de tager lidt farve.
  13. Når de er færdige slukker du og hælder lidt ekstra jomfru-oliven olie og og krydrer dem med salt og peber.
  14. Find en tallerken og læg kartoflerne nederste, så asparges og til sidst laks samt citron.
    Nu må vi jo ikke glemme vinen, for det var jo faktisk udgangspunktet. Retten har jo noget fedme fra fløden og smørret, noget ferskt fra laksen, syre fra citronen og lidt sprødt fra vores asparges, så vinen fra Walter Hansel her er ret et godt valg. Jeg har tidligere nævnt Finewines.dk i mine indlæg og det er faktisk ren public-service, vinen er købt hos dem i forbindelse med et større indkøb, og synes den var passende her til indlægget. Den har de "tunge" dufte fra fersken, ananas, honning og den her lakrids/citrus-agtige duft, som de helt hardcore oversøiske Chardonnays kan få. Det er en fuldfed og lækker vin at få i glasset, og den passer så glimrende her. Den er ofte på tilbud til 249,- hvilket er okay, men så heller ikke dyrere, normalt ligger den på 269,-. Hvis du er til de her bamse-bomber, så det her et godt bud! [caption id="attachment_33523" align="alignright" width="700"]Lækker Chardonnay til de varme sommeraftener... Lækker Chardonnay til de varme sommeraftener...[/caption] [caption id="attachment_33522" align="alignright" width="700"]Velbekomme... Velbekomme...[/caption] Hvis du undrer dig lidt over stegningen af asparges, så synes jeg det fungerer bedre med, at olien først kommer på til sidst, ellers kan det godt give en lidt underlig bi-smag, så prøv det endelig. Ellers så kryds fingre for noget mere sommer! Hvad er din favorit vin til de lune nætter? 

  0 0

  Så rammer vi snart Nytår - I skrivende stund er der kun få dage tilbage og med julen sikkert bag os, så er det på tide, at indhente inspiration til årets fest! Denne ret giver respekt når du serverer den - den ligner en million - dine gæster tror det er hamrende svært at lave! Når du siger, "Vi skal have ceviche med gulerodspuré og brunet smør til forret" og lige tilføjer "Ceviche er i øvrigt med oprindelse fra Sydamerika, hvor man bruger saften fra citron og lime til at tilberede rå fisk!" så får du anerkendende nik hele vejen rundt fra bordet! Imens efterskænker du lige lidt champagne og afslutter "Nå, har alle hvad de har brug for?" - Bum Gastromand all the way! [caption id="attachment_36104" align="alignright" width="700"]Velbekomme! Velbekomme![/caption] Du er på denne side, netop fordi du er Gastromand eller godt på vej og hvis der er noget vi kan, så er det at sikre, at den slags retter sidder lige i skabet - og sikre, at du bliver båret gennem retten! Mellem os - denne ret er pærelet at lave!
  5.0 from 1 reviews
  Nytårsforret: Chevise af Pigvar, gulerods-puré og brunet smør...
  Forfatter: 
  Forberedelsestid: 
  Tilberedningstid: 
  Total tid: 
  Antal personer: 4
   
  Ingredienser
  Chevice
  • 300 gram hvid fisk - pigvar, torsk, laks, rødtunge, lange, kulmule - dit valg.
  • Saften fra 2 lime og 2 citroner
  • Ekstra jomfru oliven olie
  • Et lille bundt friske korianer (gem nogle pæne blade til pynt)
  • En lille frisk chili
  • Salt/peber
  Gulerodspúre
  • 500 gram gulerødder - øko - husk på de primært giver smagen her!
  • 50 gram smør
  • 1 bouillonterning
  • Salt/Peber
  • Ekstra jomfru oliven olie
  Brunet Smør
  • 100 gram smør
  Tilberedning
  Chevice
  1. Sklær fisken i mindre stykker og de skal faktisk være ret smør - 1x1 cm eller deromkring - bliver de for store kan det være for voldsomt at spise.
  2. Rul lime og citroner mod et skærebræt og vent 2 minutter.
  3. Imens lægger du fisken i et fad.
  4. Skær citrusfrugterne over og pres saften udover fisken.
  5. Giv det salt/peber og lidt oliven olie.
  6. Skær korianderene fint og chili groft og bland det hele sammen med fisken.
  7. Stil det på køl i mindst en times tid - dog hjælper olien på processen så er du presset er det klar efter 30-40 min. Du kan se fisken bliver "glas-agtig" og ser faktisk kogt ud efter noget tid.
  Gulerodspúre
  1. Skræl og koge gulerødderne med bouillonterning salt og peber. De skal være helt møre.
  2. Gem lidt af vandet bagefter og give dem en omgang med din Bamix sammen med smør, salt og peber. Den skal være lind og cremet!
  Brunet Smør
  1. Varm smørret op og lad det bruse af. Hefter skal det simre i ca. 5 min. Når det begynder at være "roligt" og skummer op på bunden så er det klar - pas på ikke at give det for meget. Jeg plejer at dufte mig frem - når du kan dufte "karamel" så er det klar.
  2. Hak lidt chili meget fint og pynt med det og de blade koriander du gemte.
  [caption id="attachment_36092" align="alignright" width="700"]Pigvar Chevise (1) Pigvar filet...[/caption] [caption id="attachment_36094" align="alignright" width="700"]En lille Möet Brut Imperial som ledsager... En lille Möet Brut Imperial som ledsager...[/caption] [caption id="attachment_36095" align="alignright" width="700"]En omgang økologiske gulerødder... En omgang økologiske gulerødder...[/caption] [caption id="attachment_36098" align="alignright" width="700"]Der skal bruges masser af citron og lime! Der skal bruges masser af citron og lime![/caption] [caption id="attachment_36091" align="alignright" width="700"]Læg mærke til hvordan fisken tager "farve" og bliver mere hvid efter en tur i syrebad! Læg mærke til hvordan fisken tager "farve" og bliver mere hvid efter en tur i syrebad![/caption]      

  Boblerne

  Lad os lige dvæle kort tid ved boblerne, for det er faktisk en af et par flasker jeg fik tilsendt, der egentlig skulle have været med i vores Kåring af Årets Bobler 2015, men da vi i 11. time valgte at at kategorien var alt andet end netop bud fra område "Champagne" så var gode råd dyre. Dog bliver det en kold dag i helvede den dag vi på Gastromand ikke formår at finde på noget at bruge en god flaske Champagne på. [caption id="attachment_36097" align="alignright" width="700"]"Vente-bobler"... "Vente-bobler"...[/caption] [caption id="attachment_36096" align="alignright" width="700"]Möet Chandon Brut Imperial... Möet Chandon Brut Imperial...[/caption] De fleste kender Möet's Brut Imperial da den efterhånden bliver serverer flere steder og faktisk også sælge i Dansk Supermarked til fornuftige penge - en rigtig lækker champagne, som er meget enkel i sin smag - vi har ikke den her duft af gær og brød, som ofte er karakteristisk ved champagne nærmere duft af citrus. Så hvis du er nybegynder indenfor feltet og stadigvæk frygter den tørre champagne, så er denne et godt bud! Tilbage til maden - prikken over i'et er bestemt det brunede smør som virkelig løfter retten. Underligt nok så kan en lille detalje som den slags faktisk gøre en verden til forskel. [caption id="attachment_36103" align="alignright" width="700"]Brunet smør fuldender retter! Brunet smør fuldender retter![/caption] [caption id="attachment_36106" align="alignright" width="700"]Uden det brunede smør bliver retten en kende fersk og ja - alt for sund! Uden det brunede smør bliver retten en kende fersk og ja - alt for sund![/caption] Jeg valgte nogle skifferplader som servering, som giver en god kontras til gulerødderne. Her lækker du pænt fisken på og pynter så med chili og koriander. Til sidst tilføjer du brunet smør - det kan evt. gøres ved bordet og hvis du har en lille gryde, så ser det bare blæret ud! Godt nytår og velbekomme!

older | 1 | 2 | (Page 3)